Karlien Sleper

Ik ben bobslee atleet Karlien Sleper. In 2022 is monobob een nieuwe discipline op de Winter Olympische Spelen in Beijing. Mijn droom is om als eerste Nederlander aan de start te verschijnen op dit nieuwe onderdeel!

Mijn prestatie waar ik het meest trots op ben is van afgelopen februari (2020). Ik ben voor het eerst naar Amerika gevlogen om op de Olympische baan van 2002 (Park City- Salt Lake City) af te dalen. In 2 dagen heb ik deze baan moeten leren en heb beide wedstrijden gewonnen en een nieuw track record neergezet!

Mijn ultieme doel is om in 2022 op de Olympische Spelen van Beijing te staan.

Mijn favoriete trainingsoefening… lastige vraag! Ik vind krachttraining heel erg leuk en vooral het squatten (kniebuigen). Maar waar ik echt lekker op kan losgaan is op fitnessmateriaal van Keiser. Dit zijn speciale apparaten die werken op hydraulische druk. Deze meten ook nog eens je peakpower output. En dat is echt lekker rammen!

Trainingsarbeid waar ik een hekel aan heb: hardlopen. Begrijp mij niet verkeerd, maar dit vind ik echt verschrikkelijk! Het toffe van bobsleeën is, wanneer je op snelheid bent, spring je in de slee en die glijd lekker verder en op het eind heb je een rem waar je aan moet trekken om tot stilstand te komen (heel simpel gezegd). Maar bij sprintjes op de baan – en dan vooral die langere… het ergste vind ik dat je daarvan moet uitlopen! Ik zei het als kind al: ‘mama ik ga niet hardlopen, daar wordt ik moe van!’. Zeker in de periode van april tot en met juni staat mijn schema vooral gericht op uithoudingsvermogen. Maar met het doel in mijn hoofd weet ik dat ik er beter en sterker uitkom. En niets is eigenlijk zo lekker als ik na iedere training weer neerplof op de bank!

Wie ben ik naast mijn sport? Ik word wel omschreven als een zorgzaam persoon, geduldig, sociaal, enthousiast maar toch ook introvert. Ik vind het namelijk ook heerlijk om alleen te zijn. Mijn guilty pleasure is kijken naar filmpjes van dr Pimple popper (het blijft me fascineren). Naast dat ik die filmpjes wel eens kijk op youtube kijk ik regelmatig Netflix, maak ik legpuzzels (vooral van disney – in december heb ik er 1 gemaakt van 5000 stukjes). En soms heb ik een periode dat ik super veel lees – zeker in de zomer op mijn balkon lekker in de zon!

Je kunt mij vinden op

www.karliensleper.nl

www.instagram.com/karliensleper/

www.facebook.com/bobsleper/