Inge Drost

Na vele jaren ervaring opgedaan te hebben in de zevenkamp (atletiek), ben ik nu gespecialiseerd in de 400m horden. Mijn favoriete onderdeel is alles met een finish, dat gevoel over de lijn is euforisch, maar vooral bij de 400m horden en de 800m.

Mijn sportcarierre kent vele wegen, daarom heb ik meer momenten waar ik trots op ben. Het mooiste moment was de zilveren medaille bij het EJK (2015) in Zweden, Eskilstuna, op de 400m horden. Het tweede moment waar ik trots op ben is mijn eerste keer 400m na een bewogen blessureperiode van 3 jaar, dit was in de 4x400m estafette bij de ploegencompetitie in Leiden (2019). Nog nooit heb ik met zo’n bigsmile voor een 400m start gestaan, kippenvel!


Mijn oude niveau van 2015 terugvinden is wat ik wil bereiken, dat ik soepel loop en in aanmerking kom voor internationale toernooien. Er is nog een lange weg te gaan, maar ik heb al een langere weg doorstaan.


Na een 3x600m training ben ik zo voldaan, je weet van te voren dat het een hele pittige training wordt en tussen de 600 meters moet je geconcentreerd blijven, ondanks je vermoeide benen. Achteraf is dit zo’n heerlijk gevoel.


Er zijn geen oefeningen waar ik een hekel aan heb. Ik probeer iets te bedenken, maar er schiet mij niet één oefening of training te binnen. Alle oefeningen voer ik uit in de wetenschap dat het nuttig en functioneel is, dus ik denk niet in het kader van ‘hekel hebben aan’. Een training uitvoeren met immense spierpijn van de vorige training is wel een uitdaging die ik liever oversla!


Hoe anderen mij omschrijven is doorzetter, sociaal, enthousiast, opgewekt, doelgericht en direct.


Bij een Guilty Pleasure moet ik altijd denken aan eten en dan vooral aan kwark, heel veel kwark! Met noten! Daar zou ik de hele dag van kunnen eten. Daarnaast shop ik ook zo nu en dan een beetje te veel.


Als ik niet met de sport atletiek bezig ben, ben ik wel met andere sportieve activiteiten zoals wielrennen bezig. Dat doe ik er graag naast. Ook zoek ik het sociale leven op, dus dan ga ik gezellig naar vrienden toe. Het plannen van mooie reizen en op reis gaan (als het uitkomt met de trainingsschema’s en wedstrijden) doe ik ook graag!


Mijn instagram: https://www.instagram.com/inge_drost/