Joanny Loeffen

Ik ben Joanny, 23 jaar oud en afgelopen seizoen gestopt met het beoefenen van het onderdeel 7-kamp in de atletieksport. Omdat ik de sport zo ontzettend mooi vind ben ik komend seizoen op zoek naar een onderdeel waarin ik mij zal gaan specialiseren voor de rest van mijn atletiekcarrière.

Ik heb al zo veel mooie dingen bereikt, veel dingen waar ik echt trots op ben. Het hoogtepunt van mijn meerkamp periode was toch wel het afmaken van een volledig mislukte meerkamp op het NK in Utrecht in 2018. Ik had niets geks hoeven doen en ik had voor het eerst in mijn loopbaan een medaille kunnen pakken op het NK. Echter liep het anders en gooide ik 3 keer ongeldig met de speer. Daar ging mijn medaille… Het tóch uitlopen van deze meerkamp heeft mij ontzettend veel gebracht, mentaal gezien.

In mijn nieuwe specialisatie zou ik graag alle puzzelstukjes op zijn plaats zien vallen en uitmondend in een finaleplaats op het NK voor de komende jaren dat ik deze prachtige sport nog beoefen.

Onze trainingen zijn vooral meerkampgericht, wat ik geweldig vind. Ik geniet nog steeds van de veelzijdigheid en de afwisseling in de trainingen. Ik ben ervan overtuigd dat veelzijdig trainen elke atleet beter maakt. Ik kan heerlijk los gaan met lunges, maar dit is tegelijkertijd ook mijn meest verschrikkelijke oefening. Helaas weet ik dat je er beter van wordt en zal ik ook deze moeten afronden in mijn oefenschema. Momenteel hebben wij een erg leuke groep met veel diverse specialiteiten en leeftijden.

Anderen omschrijven mij binnen de groep als “mama”, mama heeft altijd advies klaar en soms iets te zorgzaam en bezorgd om mensen in de groep. Ook denk ik dat mensen mij beschrijven als een manusje van alles. Ik hou van mijn werk als fysiotherapeute en ben hier dan ook graag en vaak mee bezig. Ik verzorg naast het sporten 2 voetbalverenigingen en 1 handbalvereniging. Het beleven van deze sporten in mijn weekend zou ik voorlopig nog niet kwijt willen. Ook ben ik goed in het hooghouden van net genoeg balletjes zodat mijn hele week weer propvol gepland is.

Naast die propvolle week maak ik altijd tijd vrij om mijn favoriete guilty pleasure te halen in de supermarkt, namelijk zure matten. Dit is voor mij echt de ultieme snack. Ook doritos met dipsaus en chocoladepinda’s doen het goed.


Wanneer jullie het leuk vinden om mij te volgen in mijn sport, werk en eetbuien, kunnen jullie mij volgen op Instagram of toevoegen op Facebook!


Instagram: @Joannyxx
Facebook: Joanny Loeffen